Gravatar
Eaglan Kurek
11/04/2022 08:44:33

The day after

Even reflecteren

Image Description

Sinds de lancering van gisteren hebben er zich al meer dan 60 schutters geregistreerd. Ik denk dus dat we al kunnen spreken van een klein succesje! Maar het wordt pas een écht succes als elke schutter (in België) meedoet! Help je mee om de site te verspreiden? Gebruik de handige deel icoontjes onderaan dit artikel. Bedankt!

En omdat statistiekjes altijd leuk zijn, vind je hieronder een paar:

  • Er zijn al 451 aankopen van munitie geregistreerd! Vergeet jij trouwens ook niet jouw munitie aankopen toe te voegen zodat andere schutters ook geïnformeerd worden? Alleen zo wordt de databank aangedikt, blijft het actueel en interessant voor iedereen.
  • Ongeveer 50% gebruikt Facebook om aan te melden, de andere 50% verkiest om een A&A account aan te maken. Tip: als je toch beslist om een A&A account aan te maken, zie dat je een veilig en uniek wachtwoord gebruikt (dat geldt natuurlijk voor elke site)

Dan een paar vragen die al zijn langsgekomen:

  • De munitie databank is toch niet volledig?
    Uiteraard niet, we zijn nog maar pas begonnen! De databank wordt gevuld door sportschutters en jagers zoals jij en ik. Draag je ook een steentje bij door jouw aankopen toe te voegen?
  • Waarom zijn de prijzen per 100 stuks en niet per 1000?
    Omdat de wat duurdere munitie vaak niet per 1000 gekocht wordt. En van 100 naar 400 stuks (x4) rekenen is eenvoudiger dan van 1000 naar 400 (/2,5). En rekenen van 100 naar 1000 is poepsimpel, dat is gewoon de komma een plaatsje naar rechts verzetten.
  • Mogen groepsaankopen toegevoegd worden?
    Jawel, want bij elke prijs wordt ook de hoeveelheid bijgehouden. Iedereen kan dus zien dat een dergelijke prijs pas vanaf een heel aantal stuks kan.
  • Kunnen prijzen uit het buitenland toegevoegd worden?
    Voorlopig houden we het even tot België. Maar dat zal in de toekomst zeker mogelijk zijn. Hou deze blog in het oog.
  • Gezien prijzen ingeven anoniem kan, is het systeem dan niet vatbaar voor misbruik?
    Dat is zo. Maar de anonimiteit kan misschien wat beter uitgelegd worden: niemand kan op de site zien wie welke prijs heeft toegevoegd, behalve de beheerder. Als iemand dus opzettelijk verkeerde prijzen ingeeft, dan kan hij/zij uitgesloten worden van de site. Niemand is trouwens gediend met verkeerde prijzen, noch de schutter die munitie wil aankopen, noch de handelaar - dus daarom treden we daar streng tegen op. In de toekomst moet het mogelijk worden dat handelaars hun prijzen kunnen valideren. Een gevalideerde prijs kan daarna niet meer aangepast worden, tenzij door de handelaar zelf. Maar goed, we geloven in de eerste plaats toch in de goodwill van de schutters :-)
About the author
Gravatar

Eaglan has a passion for sport shooting, especially for the more dynamic disciplines and long-range shooting. As the founder of Arms & Ammo he aims to make shooting a more pleasant sport.